lördag 3 maj 2008

Topptipset 3 maj

Äntligen är vi tillbaka med fina engelska matcher som går att analysera. Visst är det roligare att sitta bland 60000 pers och se Arsenal, än bland femti tomtar som skriker "åååÅÅÅH...SOPA!!!" i IFK Luleå-Halmstad matchen?

Elfsborg-Helsingborg 2
Vi börjar med en svår match och den här kan sluta hur som helst. Elfsborg ser bra ut med tre vinster på fyra senaste. Helsingborg exploderade efter en längre svacka och gjorde 4-2 mot Malmö FF. Senast blev det 4-3 mot Gute i cupen. Man läcker dock som ett såll och släpper in minst två mål i varje match. Inte bra. Här skulle jag helgardera.

Arsenal-Everton 1
Jag gillar ju Everton men efter Arsenals 6-2 senast mot Derby och Evertons svaga form på sistone är det svårt att inte spika ettan.

Aston Villa-Wigan 1
Aston Villa har toppform och öser in mål. 17 mål på fyra senaste! Spikar ettan och hoppas formen håller i sig mot ett Wigan som inte varit direkt dåligt men bara har tre oavgjorda bakom sig.

Bolton-Sunderland 1
Bolton måste vinna, man ligger bara en poäng över strecket. Två segrar och en oavgjord på senaste tre. Sunderland är säkra och kan spela avslappnat. Börjar med ettan alt helgardering.

Fulham-Birmingham 1
Ruggigt viktig match för bägge lagen som ligger under strecket. Bägge MÅSTE vinna. Fulham låg under med 2-0 senast i Manchester City och lyckades vända till 2-3, starkt. Birmingham vann senast med 3-2 mot Middlesbrough. Helgardera eller 1-2.

Liverpool-Manchester City 1
Jag gillar ju Svennis och hoppas han ska vinna varje gång men Liverpool är Liverpool. Kollapsen senast när man tappade 2-0 ledningen känns inte bra. Kom dock ihåg att man vunnit mot Manchester U borta och frågan är hur spelarna känner sig? Uppgivna eller vill man hedra Svennis med en vinst?

Middlesbrough-Portsmouth x
Svår match. Middlesbrough är hyfsat säkra även om man behöver nån poäng till. Formen har dock varit svag på senaste tiden. Portsmouth är säkra men har lagt av helt. Ingen vinst på tre senaste. Helgardera eller spika krysset.

Reading-Tottenham 2
Här blir det säker tvåa med resultatet 0-1. Reading har nollat sina fem senaste. Tottenham har gjort ett mål i sina fem senaste. Kan det bli någonting annat? Reading MÅSTE vinna då man bara ligger en poäng över strecket. Helgardera eller spika tvåan.

Budgetraden:
1x2
1
1
1
12
1
x
x2

Antal rader: 12 r


Drömraden:
1x2
1
1
1x2
1x2
1
1x2
1x2

Antal rader: 243 r
Lycka till!

Spela inte cupmatcher

Fem rätt på drömraden, det får man vara nöjd med tanke på hur de spelar i cuper. Alltså, varför ställer man upp när man ändå inte vill göra sitt bästa utan skickar skitlag? Själv var jag och såg IFK Luleå möta Halmstad. Lämnade i halvtid vid 0-0 när jag kände att jag troligtvis hade kunnat hoppa in otränad och göra det bättre själv. Alltså, hur svårt är det att ta bolljäveln och gå rakt igenom när det finns tiometersluckor mellan varje rundningsmärke? 100 kilo topptipsarn hade enkelt kunnat vandra igenom med bollen, gjort några finter och sen skickat målvakten åt ena hållet och bollen åt andra.
En eloge till klacken med sina fina nidvisor som gick i den här stilen "XXX är kärringar" "ååååÅÅÅH...SOPA!!!!"
Moget

onsdag 30 april 2008

Topptipset 30 april

Dagens rad ser klurig ut med bara cupmatcher och en massa konstiga lag som jag inte känner till.
Kan det bli skrällar idag? Frågan är varför man ställer upp i cupen och skickar b-lag? Dålig stil mot spelarna helt enkelt. Gardera säkra matcher på bortaplan, det kan löna sig om det skräller.

Chelsea-Liverpool 1
Börjar med en etta men garderar upp.

Fiorentina-Glasgow Rangers 1
Börjar med en etta men den är inte helt säker.

Zenit-Bayern Munchen 2
Tror det blir en tvåa här. Tyskarna har tillbaka Luca Toni.

Gröndal-Åtvidaberg 2
Grö...vem? Börjar med tvåan men någon påstår att Gröndal är bra hemma så vem vet, kanske en etta lönar sig.

IFK Malmö-AIK 2
AIK vann borta senast men skickar de ett b-lag så vet jag inte. Börjar med tvåan i alla fall.

Skärhamn-Ljungskile 2
Ljungskile vann tre matcher innan man förlorade mot Djurgården senast. Även här...Skärhamn vem?

Syrianska-Hammarby 2
Borde bli tvåa men Hammarby på bortaplan litar jag inte helt på...kanske kryss.

Väsby-Öster 2
Väsby är favoriter hemma men Öster har faktiskt vunnit de tre senaste mötena 1-2?

Drömraden:
1x2
1x2
2
12
x2
2
x2
12

Antal rader: 144 r

måndag 28 april 2008

Nära igen

Det verkar vara min förbannelse att alltid ha sju rätt på topptipset. Missade krysset på Halmstad, resten satt som ett smäck. Mest nöjd är jag med spikkrysset på Everton-Aston Villa på min privatrad. Utdelningen blev fina 4900 bagis. Och kom ihåg....det lönar sig att ta rygg på topptipsarn!

söndag 27 april 2008

Topptipset 27 april

Dagens rad ser hyfsat svår ut men med lite hjälp från topptipsarn ska det nog lösa sig.

Everton-Aston Villa x
Tidigare hade jag sagt bombsäkert kryss. Nu är jag mer osäker. Everton brukar vara bra hemma men har inte haft någon vidare form på sistone. Aston Villa har kanonform och öser in mål, 4-0, 6-0 och 5-1 senast. Helgardera.

Gefle-AIK x
Inget av lagen har någon vidare form och här kan det bli vad som helst, kanske kryss.

Halmstad-GAIS 1
Säker etta. Halmstad vann borta mot Örebro senast, starkt.

Trelleborg-Hammarby x
Oviss match väljer att helgardera eller spika krysset.

Fiorentina-Sampdoria 1
Två bra lag. Spika ettan eller 1x

Livorno-Milan 2
Börjar med tvåan men Livorno ligger strax under strecket och måste vinna.

Getafe-At Madrid 2
Lurigt. Getafe har ingen form och At Madrid förlorade hemma senast. Helgardering.

Real-Betis-Villareal 2
Svårt igen. Två bra lag. Betis vann borta med 3-1 mot At Madrid. Villareal vann senast och ligger tvåa i tabellen. Helgardera eller 1-2.

Drömraden:
1x2
1x2
1
1x2
1x
2
x2
1x2

Antal rader: 324 r
Lycka till!

Storutdelning

Det blev massor av skrällar på gårdagens rad. Fulham vann borta, Liverpool fick bara oavgjort, Newcastle spelade oavgjort och Reading klarade oavgjort. Ingen svårare rad med andra ord men den gav över 25000 i utdelning. Jag var som vanligt rätt ute i mina analyser och varnade för alla skrällmatcherna. Tyvärr var jag själv tvungen att gå kort och hade 1-2 där det blev kryss o.s.v...med andra ord SOM VANLIGT.
Det lönar sig att ta rygg på topptipsarn och gardera upp själv.