lördag 26 oktober 2013

Topptipset 26 september

Förra veckan blev det lågutdelning precis som jag misstänkte. Mest nöjd är jag med krysset på Man U-Southampton vilket jag varnade för.
Trots det missade jag att sätta åttan på mitt eget system, vilket visade sig bero på att ett dammkorn fastnat på min tresidiga tärning och rubbat den känsliga balansen.
Nu är tärningen finputsad och i högform.

Liverpool-West Bromwich 1-2
Intressant första match med ett Liverpool som brukar sabba mina kuponger, men inte idag för jag tänker gardera. L har bara två vinster på fem senaste.
Senast lagen möttes vann WBA på bortaplan. WBA har ingen förlust på fem senaste, och har spelat oavgjort mot Arsenal två gånger, och vunnit mot Man U på bortaplan. Statistiken på inbördes möten är 2-0-3. Kul gardering.

Aston V-Everton x
Klassiskt möte mellan två lag som ofta är oerhört jämna. Fyra av fem har slutat oavgjort. Utgångskrysset är givet och hur du sen väljer att gardera är upp till dig. På småsystem skulle jag spika utan tvekan.

Man U-Stoke 1
Vågar man spika ettan här? Man U har ingen vinst på tre senaste PL-matcherna. Statistiskt har det blivit 4-1-0 här.

Norwich-Cardiff x
Knepig match mellan två lag som bara brukar göra 1 mål i varje match. 1-1? 1x ligger väl närmast.

Blackpool-Blackburn 1x
Knepigt igen mellan två jämna lag. BP har ingen förlust på fem senaste. Svårslagna. BB två raka förluster. En regel jag ofta brukar följa är att gardera med kryss då bägge lagen börjar på samma bokstav. Räcker 1x?

Bolton-Ipswich 1-2
Två lag som vinner och förlorar om vartannat. Senaste fem har aldrig slutat oavgjort.

Burnley-Queens PR 1x
Dagens intressantaste match är toppmötet med två lag som visat storform. B har sju raka segrar! QPR inte långt efter, ingen förlust på sju senaste. Statistiskt har det blivit 2-3-0. 1x ligger närmast.
Förvånansvärt att bara 1 av 10 Tidningars Tips har med krysset. Jag skulle spika kryss utan tvekan på småsystem.

Derby-Birmingham 1
Två lag som vinner och förlorar om vartannat. 2-1-2 statistiken. Dock har Derby storform och öser in mål. 10 mål på tre senaste. B förlorade med 4-0 b mot Leeds senast och 1-2 h mot Bolton innan dess. Utgångsettan är given.


Lycka till!
Topptipsarn