lördag 12 april 2008

Topptipset 12 april

Lördagens rad ser lite halvknepig ut. Möjliga spikar kan vara Göteborg, Aston Villa, Sunderland och Reading.

IFK Göteborg-Norrköping 1
Tror Norrköping får det svårt här och väljer att spika ettan.

Birmingham-Everton x
Den här matchen ser knepig ut. Birmingham ligger precis ovan strecket och behöver vinna. Everton klarade knappt att vinna mot Derby senast då det var oavgjort långt in i andra halvlek, svagt. Helgardering eller gå kort med 1x. Problemet är att jag gillar Everton men de vinner väl om jag tar bort dem, så är det alltid som med GAIS senast.

Bolton-West Ham x
Två dåliga lag. Bolton fick spö med 0-4 senast mot AV men ligger under strecket och måste vinna. WH har inte vunnit på tre senaste så vad sätter man? Helgardering eller chansspik på Bolton, välj själv.

Derby-Aston Villa 2
Derby höll oavgjort mot Everton riktigt länge senast. AV krossade Bolton med 4-0 senast efter dålig form i fyra innan, så jag chansspikar tvåan för att få ner kostnaden. Det må bära eller brista.

Reading-Fulham 1
Reading är bra hemma medan Fulham förlorade med 1-3 hemma mot Sunderland senast. Tänker chansspika ettan här.

Sunderland-Manchester City 1
Sunderland har tre raka segrar och City är väl inte jättebra på bortaplan. 1 eller 1x. Tyvärr Svennis, jag väljer bort dig idag också så gå inte och skräll nu, tack.

Tottenham-Middlesbrough x
En knepig match. Tottenham är bra hemma medan Middlesbrough klarade 2-2 mot Manchester U senast. Ska bli roligt att se vad Alfonso Alves kan åstadkomma här. Helgardering? Spika ettan? eller 1x? Jag gör det lätt för mig och helgarderar.

Bristol C- Wolverhampton 2
Ännu en svår match. Bristol C har en seger på senaste fem men ligger tvåa och behöver försvara sin plats till Premier League. Wolverhampton ligger inte långt efter och har häng på playoffplats. Öst in mål i fyra senaste. Senaste matchen gjorde man två mål på stopptid. På chansraden spikar jag tvåan, mellanraden 1-2 och drömraden helgardering.

Drömraden:
1
1x
1x2
2
1
1x
1x2
1x2

Antal rader: 108 r (ta med 2 på Everton om du vill göra systemet större 162 r)





fredag 11 april 2008

Sju rätt igen...

Ruggigt nära att sätta drömraden igen. Slarvade lite då jag först tänkt helgardera GAIS men nöjde mig med x2. Alla andra satt. Surt som räven sa.

onsdag 9 april 2008

Topptipset 9 april

Dagens rad ser ruggigt svår ut på förhand. Möjligtvis fyra rätt om man har flax. Skulle vara skönt med åtta helgarderingar.

Manchester U-Roma 1
Vågar man spika ettan efter debaclet mot Middlesbrough? Och hur är formen hos spagettiätarna? Min teori är att Man U kanske sparade sig i ligan inför den här matchen. Eller så var de bara dåliga helt enkelt.

Barcelona-Schalke 1
Bara 1-1 mot Getafe senast. Ur form eller sparade de sig inför denna match? Skulle inte förvåna om de vinner med 3-0 när jag helgarderat.

Gais-Hammarby 2
Lutar åt en tvåa men man vet ju aldrig med bortalag. Sätter dit ett kryss också.

Gefle-Djurgården 2
Oj vad svårt. Säker tvåa eller helgardering? Välj själv.

Halmstad-IFK Göteborg 2
Helgarderar här men utgångstecknet är en svajig tvåa.

Norrköping-Trelleborg 1
Ska detta bli Norrköpings första seger? Garderar med krysset.

Malmö FF-Elfsborg 1
Alla tror säker etta men Elfsborg vann med 3-0 senast mot AIK.

Örebro-Kalmar FF 2
Börjar med en tvåa men som sagt bortalag kan man ju aldrig lita på. Kryssgarderar och hoppas det räcker.

Drömraden:
1
1
x2
1x2
1x2
1x
1x
x2

Antal rader: 144 r








Lita inte på topplagen

Sex rätt senast och det är uppenbart att man inte kan lita på topplag. Både Barcelona och Juventus gjorde fiasko senast och förstörde mitt topptips. Det går inte att ställa ut skorna på planen och tro att matchen redan är vunnen. Nu senast blev det 2-2 mellan Middlesbrough och Manchester United. Det mest störande är när man bygger systemet kring spikar på säkra topplag och alla andra matcher som är svåra sitter klockrent.

söndag 6 april 2008

Topptipset 6 april

Topptipset ser lite lättare ut idag. Om lagen bara spelar som de ska så sitter min rad igen. På lången har vi massor med spelbara objekt.

Everton-Derby 1
Här kan man inte göra annat än att spika ettan så vi gör det.

Atalanta-Inter x
Knepig match. Inter har inte vunnit på de tre senaste medan Atalanta skrällde senast och slog Milan på bortaplan. Känner för att helgardera här.

Palermo-Juventus 2
Palermo har usel form och ingen vinst på fem senaste. Juventus slog Inter borta medan förra matchen blev inställd. Jag hoppas de har kvar formen och sätter tvåa men garderar med kryss för att få upp utdelningen.

Parma-Lazio x
Svårt, svårt, svårt. Jag löser det hela med att helgardera. Lazio har 1-8-6 på bortaplan men spelade oavgjort mot Inter.

Barcelona-Getafe 1
Provar med att spika ettan. Barcelona tappade dock en 0-2 ledning mot Betis senast. Dock vann man mot Schalke borta och har 13-0-2 hemma så jag chansar på ettan. Nån måtta får det vara.

Sevilla-Villareal 2
Två bra lag. Sevilla har 10-1-4 hemma men har förlorat två senaste. Villareal har toppform med fyra raka vinster. Jag helgarderar här och hoppas det räcker.

Gefle-Norrköping 1
Gefle mot nykomlingarna. Norrköping förlorade premiären och jag kör på att hemmalaget vinner. Kanske garderar med krysset för högre utdelning.

Helsingborg-Halmstad 1
Helsingborg vann med 0-3 borta mot GIF Sundsvall medan Halmstad vann hemma mot Gefle. Jag spikar ettan och hoppas Henke och Razak gör sitt jobb idag. Kanske kryssgardering för att få upp utdelningen om du har råd.

Budgetraden:
1
x2
2
1x
1
x2
1
1x

Antal rader: 16 r

Medelraden:
1
x2
x2
1x
1
1x2
1
1x

Antal rader: 48 r

Drömraden:
1
1x2
x2
1x2
1
1x2
1x
1x

Antal rader: 216 r

Lången:
Middlesbrough-Manchester U 2 1.40
Fiorentina-Reggina 1 1.40
Everton-Derby 1 1.20
Atletico Madrid-Almeria 1 1.55
Helsingborg-Halmstad 1 1.70
Palermo-Juventus 2 2.05
Sevilla-Villareal 2 3.30
Barcelona-Getafe 1 1.35