lördag 17 augusti 2013

Topptipset 17 aug

Den tunga ståldörren glider upp ljudlöst innan en doft av unken luft slår emot mig. Korridoren är svagt belyst av ett finmaskigt nät laserstrålar som rör sig fram och tillbaka. Strålarna bleknar sakta bort när den rätta koden slagits in, innan jag rör mig mot mörkret i bortre änden med fotsteg som ekar i tystnaden.

En till ståldörr, kärnvapenskyddad sen det kalla krigets dagar, glider upp och blottar ett litet kalt rum med vitkalkade betongväggar. Få anar att därinne döljer sig en av svensk nutids bäst bevarade hemligheter.

Två spotlights i taket lyser upp det tunga kassaskåpet, noggrant fastsvetsat i golvet. Ett nytt kodlås och sen blottas hemligheten.
På en grön filt av sammet ligger den...saken folk skulle kunna döda för, saken som revolutionerat svensk spelhistoria, saken bara JAG, den berömde Topptipsarn, har tillgång till.

Med darrande händer lyfter jag upp det lilla föremålet (lägg märke till mina litterära kvaliteer som närmar sig Dan Browns i sammanhanget, egentligen borde jag lägga in en cliffhanger här så ni fick läsa fortsättningen nästa vecka men va-fn jag har bråttom), föremålet med kraft att sänka hela den svenska spelindustrin.

Min tresidiga tärning.

Noggrant putsad för att undvika eventuell felbalansering i form av något litet irriterande dammkorn, lyfter jag upp den lilla tingesten och bär den med darrande händer till spelbordet.
Det är dags gott folk! Dags för den berömde Topptipsarn att leverera säsongens första analys av Topptipset. Häng på!

Arsenal-Aston Villa 1
Spikar Arsenal hemma med viss tvekan då jag inte vet om AV kan ställa till med något. A vann med 3-1 mot Man C i helgen.

Norwich-Everton x2
Premiär för bägge lagen och jag vågar inte spika Everton utan slänger med krysset pga bortaplan. Jag hoppas det räcker.

Sunderland-Fulham x
Här tänker jag spika krysset då det känns som en typisk kryssmatch. Fegare spelare än Topptipsarn helgarderar.

West Bromwich-Southampton 1
WB har tappat skyttekungen Lukaku. Avbräck? Jag hoppas att resten av laget kliver fram istället.

West Ham-Cardiff 1
Typisk helgardering för att sedan irriterat läsa resultatet och se att WH vann hemma med 3-1. Jag provar spiken. Säsongsinledning brukar ju innebära att lagen spelar som om ett gäng apor med en banan släppts lösa på planen.

Göteborg-Elfsborg 1x
GB normalt starka hemma. Vann senast 2-0b mot Syrianska. Lägger till krysset för säkerhets skull.

Norrköping-Brommapojkarna 1-2
NK har öst in både 2 och 3 mål innan man fick en dipp senast med 0-0b Helsingborg. Dags för en förlust nu? BP är på uppåtgående trend. Jag slänger in en skrälltvåa för att få upp utdelningen då den för nuvarande ligger på bara 16%.

Bournemouth-Wigan 2
B förlorade 1-6b Watford senast. Wigan spelade 4-0b mot Barnsley.

Lycka till!
Topptipsarn